Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 8 av 12
  1. #1

    Efter avnjuten presskanna?

    Ni som använder presskanna: hur gör ni efteråt med sumpen?

    Vad jag är ute efter är inte var sumpen hamnar utan hur den hamnar där den hamnar.

    Jag vet av erfarenhet att kaffesump är ganska fett och gärna fastnar i rörkrökar och stoppar vattenflödet. Det är ju ganska kladdigt/geggigt/svårt att få ur det ur kannan också... Som jag gör nu så gräver jag ur sumpen med en sked och sköljer ur det sista i vasken. Detta sista moment kanske inte är så bra i längden dock... Eller?

    Tillägg:
    Vet inte om det gör så stor skillnad, men jag har en 8 koppars Bodumkanna och den är ju ganska hög/djup. Tänkte på kladdet...

    Hur gör man bäst? Tips, någon?

    //Stefan (som får fortsätta kladda ett tag till tills någon kläcker en bra idé i detta ämne)
    Grind in, Turn on, Steam out...

  2. #2
    Kan du inte göra kokkaffe på sumpen?

    Jag sköljer ur kannan med vatten. Rätt ned i vasken.
    Med en trekammarbrunn mindre än 10 meter från köket borde risken för stopp i rören vara ganska liten.

  3. #3
    På mitt förra jobb sköljde alla (utom jag) ur kaffemaskinens sumpburk - efter tömning i sopkorgen - i slasken. Detta genererade innanhav emellanåt inne på mitt kontor som låg jämte köket. Jag är inte så sugen på ett sådant scenario här där jag jobbar nu...

    //Stefan (som kanske gör på det bästa sättet det överhuvudtaget går att utföra detta på)
    Grind in, Turn on, Steam out...

  4. #4
    Senior Member djneos avatar
    Reg.datum
    apr 2008
    Ort
    Örebro
    Inlägg
    941
    Jag brukar ta en sked först och ner i soporna. Sen tar man stoppar ner lite papper och drar runt suger upp ganska mycket efter det så är det inte speciellt mycket kvar då funkar det med att bara köra det i vasken.

    Så jag säger prova med papper om du inte tycker det blir för omständligt.

    Har hört folk som sköljer också och häller i toaletten borde lukta gott då
    Kaffenörd bortom räddning!

  5. #5
    lilla Kaffe & Chokladhandeln linkens avatar
    Reg.datum
    jul 2006
    Ort
    Falun
    Inlägg
    401
    Sköljer ur kannan och häller allt sammans i en stor sil, där jag sedan låter det rinna av innan jag skakar ner det i komposten.
    Funkar kanon!
    Coffe, a drink from Paradise... avaible on Earth!

  6. #6
    Citat Ursprungligen postat av linken Visa inlägg
    Sköljer ur kannan och häller allt sammans i en stor sil, där jag sedan låter det rinna av innan jag skakar ner det i komposten.
    Funkar kanon!
    Smart!
    /A
    La firma è la sottoscrizione del proprio nome e cognome (o di uno pseudonimo) per chiudere un'opera d'arte o una scrittura, confermarla o renderne noto l'autore.

  7. #7
    Hittills har jag sköljt ner allt i slasken, även om det svidit lite i mitt miljötänkarhjärta.
    Från och med nu kommer jag försöka få ner det i komosten. Linkens metod verkar ju bra. Slickepott kan ju annars kanske funka.
    God smak smakar gott!

  8. #8
    Senior Member
    Reg.datum
    apr 2007
    Ort
    Under första spouten
    Inlägg
    793
    har presskannan på jobbet, där åker det blöta först i slasken, sen skedar/bankar jag ur resten i soporna.
    jag har en enorm kvarn till mina små bönor

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •