Resultat 1 till 7 av 7
 1. #1

  Kaffe på kontoret

  Inför flytten av vårt kontor jag jag har fått i uppdrag av chiefen att se över kaffesituationen. Stället vi sitter på idag har en äcklig automat som spottar ur sig rävgift med pulvermjölk. Ska det verkligen vara så? Att inte arbetsmiljöverket inte har tagit tag i denna fråga är skandal!

  hursomhelst. Vi behöver en maskin som leverar bra bryggkaffe och bra espressokaffe, cappu, latte etc. Det ska vara lätta att underhålla (helst ett serviceavtal med nån som kommer å fixar allt). jag har kollat på några juramaskiner men ingen är sugen på att hosta upp 40 lax. Vad har ni för förslag? Vi är ca 20 pers på jobbet.

 2. #2
  Jag skulle ta en extra titt på maskinerna från WMF. Dessa kan leverera både vanligt bryggkaffe och espresso från samma maskin.
  En lärdom från mitt kontor (150+ pers) är att ca 1/3 trots allt föredrar bryggkaffe. Med endast en espresso/latte-maskin blev dessa höggljutt missnöjda.

  Se t.ex här:
  http://www.hermelinhandels.se/defaul...bistro_913.asp

 3. #3
  Är det ingen som är sugen på 40000 kr eller uppåt så är knappast WMF-maskinerna ens att tänka på. Franke Saphira/Jura X7 kan köpas för ca 28000+moms.

  EDIT: För att komplettera finns det termosbryggare för bryggkaffekidsen.

 4. #4
  Du kan ju kasta ett öga på denna WMF maskin för 25 000kr:
  http://www.blocket.se/vi/14740394.htm?ca=11_S
  Kanske även finns prutmån. Kolla hur servicerna har skötts och vilken modell det är.

 5. #5
  Mitt råd: Slå en signal till Beans www.beans.se.
  Jag har sällan upplevt ett sånt intresse för sina kunder som av dem när jag var i kontakt med dem i samma ärende som du.
  De vill att man alltid ska vara nöjd med smaken. De har en smakguru som på plats låter er prova er fram till rätt böna för er. Anpassar maskinen därefter.
  Dessutom har de ett sällan skådat upplägg för serviceavtal som bygger på att de alltid ska hålla sina löften. Om man inte är nöjd med hur det smakar kommer deras smakguru ut och ställer om maskinen tills man är nöjd med smaken. Om man vill byta bönor lika så. Då fixar de maskininställningarna tills man tycker att det smakar bra, ordnar provningar etc. Tex om de skulle missa att vara på plats inom 6 timmar (har jag för mig att det var) ifall man felanmält får man direkt 1500 kr återbetalat till sig. Osv.
  De ordnar leasingavtal för bla Jura X9, och priserna är klart konkurrenskraftiga.
  God smak smakar gott!

 6. #6
  CoffeQueen maskinerna som beans.se har, vilken tillverkare är det i botten? Eller är den en egen tillverkare?

 7. #7
  Citat Ursprungligen postat av Martin_Blomberg Visa inlägg
  CoffeQueen maskinerna som beans.se har, vilken tillverkare är det i botten? Eller är den en egen tillverkare?
  De är av egen tillverkning till viss del (Industrikaffe+bryggare) och Bremer till viss del (de stora automatiska espressomaskinerna).

  Och häng nu med; Bremer är köpt av Franke>http://www.franke-cs.com/en/ som tillverkar Saphira/X7 och Flair/X9 ihop med Jura som i sin tur står för hushållsmaskinssidan åt Coffee Queen.

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •