MattiasL
Well-known member
Har fått stillestånd i hjärnkontoret. Kan bero på att det är för mycket nytt på en gång och att det blivit lite överbelastat. Skulle behöva lite tips på blandningar eller singlar som funkar bra till espresso.
Började rosta i somras. Först på popcornmaskin och sen ett par månader tillbaka på på en Gene café. Nöjd med genen och får till ganska jämna resultat nu mer.
Espresso är jag helt grön på. Fick min maskin för några veckor sen. Känns som det mesta ställt sig på ända sedan dess.
När jag hittills druckit mitt egna kaffe har jag märkt att jag drar åt de lite mer syrliga kaffena som rostats lite ljusare, city+ eller ev full city, men helst innan second crack.
Men nu har jag svårt att orientera mig vad jag tycker om som espresso. Förmodligen för att jag inte vet hur kaffet bör smaka och då får svårt att skilja på vad som beror på rostning och vad som har att göra med bryggteknik.
Så, har ni några tips antingen på blandningar eller singlar so. Kan vara bra att ha som utgångspunkt. Generellt alltså preferens åt det syrliga hållet. Har svårt för robusta men märkte när jag köpte en billig Espressoblandning med en del sulawesi och Monsooned malabar att det var ganska trevligt, särskilt eftersom det blir mycket mjölkbaserat hemma.
Det som finna hemma i råkaffe väg är:
El Salvador finca
Kenya AA
Yirgacheffe
Peru
Monsooned malabar
Ruwanda robusta
Brasialian Santos
Jawa
Har tyvärr dålig koll på mer detaljer om kaffena just nu.
Kör just nu på en blandning 1/3 Kenya, 1/3 el Salvador finca och 1/3 Monsooned.
Började rosta i somras. Först på popcornmaskin och sen ett par månader tillbaka på på en Gene café. Nöjd med genen och får till ganska jämna resultat nu mer.
Espresso är jag helt grön på. Fick min maskin för några veckor sen. Känns som det mesta ställt sig på ända sedan dess.
När jag hittills druckit mitt egna kaffe har jag märkt att jag drar åt de lite mer syrliga kaffena som rostats lite ljusare, city+ eller ev full city, men helst innan second crack.
Men nu har jag svårt att orientera mig vad jag tycker om som espresso. Förmodligen för att jag inte vet hur kaffet bör smaka och då får svårt att skilja på vad som beror på rostning och vad som har att göra med bryggteknik.
Så, har ni några tips antingen på blandningar eller singlar so. Kan vara bra att ha som utgångspunkt. Generellt alltså preferens åt det syrliga hållet. Har svårt för robusta men märkte när jag köpte en billig Espressoblandning med en del sulawesi och Monsooned malabar att det var ganska trevligt, särskilt eftersom det blir mycket mjölkbaserat hemma.
Det som finna hemma i råkaffe väg är:
El Salvador finca
Kenya AA
Yirgacheffe
Peru
Monsooned malabar
Ruwanda robusta
Brasialian Santos
Jawa
Har tyvärr dålig koll på mer detaljer om kaffena just nu.
Kör just nu på en blandning 1/3 Kenya, 1/3 el Salvador finca och 1/3 Monsooned.