TheSentinel
Well-known member
Jag har skruvat vansinnig mycket kaffemaskin under mina levnadsår men har väldigt sällan jobbat med semi-automater. Av den anledningen har jag extremt begränsad erfarenhet av själva hantverket kring E61-maskiner. Jag har sökt lite på forumet men tamper och tampning leder till allt och inget :blink:
Frågan lyder: Hur genomförs en perfekt tampning på en E61-maskin, om vi rent hypotetiskt utgår från allt annat, som bryggtryck, temperatur, bönor och malning, är 100 % felfritt? Vill minnas att det pratades om specifika tryck på forumet för hundra år sedan. Inte lätt att minnas när jag använt datorer och motorer som skött allt automatiskt. Eller har alla hunnit gå över till hushållsrobotar som sköter hantverket medan jag kört helautomat? Kom igen, vad är hemligheten? Läste någonstans att knackning på PF avråddes. Hur hårt skulle tampern pressas? Osv.
Frågan lyder: Hur genomförs en perfekt tampning på en E61-maskin, om vi rent hypotetiskt utgår från allt annat, som bryggtryck, temperatur, bönor och malning, är 100 % felfritt? Vill minnas att det pratades om specifika tryck på forumet för hundra år sedan. Inte lätt att minnas när jag använt datorer och motorer som skött allt automatiskt. Eller har alla hunnit gå över till hushållsrobotar som sköter hantverket medan jag kört helautomat? Kom igen, vad är hemligheten? Läste någonstans att knackning på PF avråddes. Hur hårt skulle tampern pressas? Osv.