Skumma sojamjölk

Pia

Member
jag skulle vilja ha råd att skumma sojamjölk , det är lite tricky och jag får inte riktigt till det perfekt och en barista's största fel är väl att nöja sig med sina verk och inte alltid försöka få nästa latte bättre? :)
Lätt lite bubblig och så blir det med sojamjölken.

Får till ko-mjölken bra utan bubblor och så, så det är ingen vanlig guide jag är ute efter.
Utan lite tips där ko & sojamjölk skiljer sig och vad som kan ändras för att få till det bra, sojamjölk verkar ju bli varmare fortare osv.
 

Jutta

Well-known member
Jag har bara kört med sojamjölk ett par gånger, första gången jag testade fick jag jättebra konsistens, tyckte inte jag överhettade heller, jag hällde upp den i espresson och när kunden gick i väg med den såg jag hur den liksom krackelerade! Den skar sig! Helt knäppt. Sen har det inte hänt efter det, fast jag har inte provat så många gånger.
 

mts

Well-known member
sojamjölken skär sig jättelätt, jag har lyckats när jag skummar "långsamt" och försiktigt, misstänker att det har en del att göra med kaffet också om det skär sig eller inte.
 

Forumstatistik

Trådar
14,681
Inlägg
155,807
Medlemmar
19,375
Senaste medlemmen
eriksson
Topp