alexanderruas
Well-known member
det tycker inte jag.
har gillat kaffe sedan jag för 15 år sedan började dricka väldigt mjölkiga cafe au lait på franska fik i NY medan jag och min kompis tony spelade schack och kollade på den snygga servitrisen som jobbade där.
när jag serverar mina kompisar som inte är kaffe-nördar en rak espresso shot på De Sica från Johan & Nyström så öppnar de ögonen lite förvånat och säger att "det här var ju riktigt gott".
när jag nästa gång serverar Shiraz från Haugaard så säger de att "det här var lite tufft, men jag antar att man lär sig att uppskatta detta".
självklart handlar det om att jag inte är väldens bästa på att göra rättvisa åt dessa espresso blandningar. om självaste haugaard serverade shotsen skulle de kanske svimma av njutning!
men även med mina amatörkunskaper kan jag säga att De Sica är mer söt, nötig, chokladig, rund och mjukare. och att Shiraz är mer fruktig, syrlig, hårdare.
jag själv föredrar Shriaz för raka espresso, ristretto medan jag föredrar De Sica i cappuccino & latte.
förutom att de är helt olika blandningar av bönor antar jag att det är olika arabica/robusta delar också. har för mig att De Sica är ca 75/25% och Shiraz är 100%.
min poäng är egentligen att medan vi kaffenördar i alla fall här uppe i norra europa verkar gillar mer och mer fruktiga 100% arabica så tycker jag att det gör att det blir svårare att konvertera vanliga kaffedrickar till specialkaffeälskare.
vad tycker ni?
alexander
har gillat kaffe sedan jag för 15 år sedan började dricka väldigt mjölkiga cafe au lait på franska fik i NY medan jag och min kompis tony spelade schack och kollade på den snygga servitrisen som jobbade där.
när jag serverar mina kompisar som inte är kaffe-nördar en rak espresso shot på De Sica från Johan & Nyström så öppnar de ögonen lite förvånat och säger att "det här var ju riktigt gott".
när jag nästa gång serverar Shiraz från Haugaard så säger de att "det här var lite tufft, men jag antar att man lär sig att uppskatta detta".
självklart handlar det om att jag inte är väldens bästa på att göra rättvisa åt dessa espresso blandningar. om självaste haugaard serverade shotsen skulle de kanske svimma av njutning!
men även med mina amatörkunskaper kan jag säga att De Sica är mer söt, nötig, chokladig, rund och mjukare. och att Shiraz är mer fruktig, syrlig, hårdare.
jag själv föredrar Shriaz för raka espresso, ristretto medan jag föredrar De Sica i cappuccino & latte.
förutom att de är helt olika blandningar av bönor antar jag att det är olika arabica/robusta delar också. har för mig att De Sica är ca 75/25% och Shiraz är 100%.
min poäng är egentligen att medan vi kaffenördar i alla fall här uppe i norra europa verkar gillar mer och mer fruktiga 100% arabica så tycker jag att det gör att det blir svårare att konvertera vanliga kaffedrickar till specialkaffeälskare.
vad tycker ni?
alexander