Molarin
Well-known member
Det händer en del i kaffevärlden just nu. badcoffee.com håller på med ett omfattande vattentest, J&N har smakfestival och mejerierna bråkar om varumärken. Kommer att bli en mycket intressant höst...
Johan & Nyström skriver i sin blogg och scaes nya regler:
Om nya regler hittar man ingenting på www.scae.se men däremot berättar de att en ny webbplats är på gång:
Johan & Nyström skriver i sin blogg och scaes nya regler:
Nu har det nya "regelverket" kommit för de tävlande i WBC (och i och med det även till tävlande i Barista Cup). En glädjande nyhet tycker jag, som även tidigare har diskuterats i vår blogg, är:
There is no specific time in which the shots "should" be extracted.
2.2.1 - E "Extraction time is recommended to be between 20 to 30 seconds; however not mandatory."
Släpp loss smakerna! Nu bestämmer baristan själv när espresson är färdigextraherad - inte klockan.
Om nya regler hittar man ingenting på www.scae.se men däremot berättar de att en ny webbplats är på gång:
Sidan kommer att få en ny skepnad med nya, fräscha funktioner.
Vi vill skapa en levande mötesplats för specialkaffe intresserade och vara en naturlig länk för informationsflödet inom branchen.