TMC
Active member
Hej alla,
Har snurrat runt och bytt lite väl mycket bland bönsorter...inte konstigt att man inte riktigt vet "var" man är med kvarnen...vad har ni för rekommendation i malningsgrad till Professional? Skall det vara riktigt puder..? Annars får jag aldrig fram läget där jag måste pressa riktigt hårt - tampa hårdare än vad jag då gjort orkar då inte jag :lol:
Förresten, hur länge före första shoten brukar ni sätta på maskinen, 20-30 minuter? Skall ta och köpa mig en riktigt bra tamper, men blir inte riktigt klok på vilken dimension det skall vara, är det inte märkligt att vare sig dokumentationen som följer med maskinen eller LaPavonis hemsida innehåller dylik information? Men vad jag förstått skall det väl vara 51 mm till en nyare maskin?
En annan fråga..som just nu blev två...:blush::
1. Vad innebär "flusha" och hur gör man och varför?
2. Vad är ett s k öppet portafilter....?
Har snurrat runt och bytt lite väl mycket bland bönsorter...inte konstigt att man inte riktigt vet "var" man är med kvarnen...vad har ni för rekommendation i malningsgrad till Professional? Skall det vara riktigt puder..? Annars får jag aldrig fram läget där jag måste pressa riktigt hårt - tampa hårdare än vad jag då gjort orkar då inte jag :lol:
Förresten, hur länge före första shoten brukar ni sätta på maskinen, 20-30 minuter? Skall ta och köpa mig en riktigt bra tamper, men blir inte riktigt klok på vilken dimension det skall vara, är det inte märkligt att vare sig dokumentationen som följer med maskinen eller LaPavonis hemsida innehåller dylik information? Men vad jag förstått skall det väl vara 51 mm till en nyare maskin?
En annan fråga..som just nu blev två...:blush::
1. Vad innebär "flusha" och hur gör man och varför?
2. Vad är ett s k öppet portafilter....?