Monbana, pulver till varm choklad?

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Jag beställde för rätt länge sedan pulver för varm choklad från Monbana. Riktigt gott. Nu verkar de dessvärre ha slutat att sälja direkt till kunder i Sverige... Och jag kan inte hitta någon som säljer deras pulver i Sverige?

Någon som vet?

Jag skickade ett email och frågade, men fick inget svar. Kul jul,:angry:

www.monbana.fr

För övrigt var det deras 33% pulvermix som var godast. :)

EDIT: Jag har en idé... Någon här som har en butik kan väl kontakta Monbana och vilja bli deras återförsäljare, och sedan börja sälja deras pulver för verm choklad? Då kan jag beställa från er sedan, och ni har fått in en ny rolig vara i sortimentet! :)
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Varm choklad.

1- Häll upp mjölk i en lite större kanna.
2- Skumma lite, så mjölken blir lite ljummen. (gör att pulvret löser sig lättare)
3- Häll i pulver, blanda lite.
4- Skumma upp mjölken/chokladen till valfri dricktemperatur. Samtidigt blandas pulvret ordentligt under skummandet, och piskas till skummig god choklad.
5- Häll upp varm krämig choklad till ungarna (och till alla som vill ha...), och njut. :)

I och med att man skummar mjölken så blir det mycket lenare än "vanlig varm choklad". Pulvret är en blandning av kakao, socker, vanlij, lite stärkelse och lite annat jox (antar jag).

Stärkelsen gör att den blir lite tjockare, känns lyxigare. den färdiga mixen av socker, kakao och vanlij gör att det blir lätt att göra, och gott.

Det går förvisso att blanda till med kakao och socker, osv, på egen hand. Men det är bökigare och tar mer tid. Och jag tror inte att det har blivit lika gott som Monbanas pulver. Resultatet är i alla fall inte lika förutsägbart, om man inte håller på och måttar upp allt exakt (vilket tar ännu mer tid).

Det var ett tag sedan mitt pulver tog slut, iofs. Men jag minns den som riktigt god. Jag provade flera olika sorter, och deras 33% var godast. Jag tror att deras 32% är i princip samma blask, fast utan stärkelse (och en procentsats mindre kakao). Både jag och frugan var överrens om att 33% var bäst.:)
 

Calobra

Alnö Kaffehus
Liknande dito har jag köpt på Willys. Kan ej jämföra med Monbana men jag tyckte den var god - och krämig.
Även den var i princip kakao, nötsmak, potatismjöl och socker. Faktisk inget annat.
Borde gå rätt lätt för en händig man som du att mixa ihop.
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Hmmm, förvisso... om man gör en pre-blend där man provar av och mixar tills den blir bra, sedan har man färdigblandat som man bara tar av när man ska göra lite varm choklad. Så slipper man mixandet av ingredienserna varje gång.

Ska kanske ta och göra det och lägga upp receptet här sedan. Det låter ju nästan som ett kul projekt, att ha ett eget recept är ju trots allt coolare än att köpa något färdigt... :)
 

martink78

Well-known member
Och i sann RK anda så stannar du inte vid att blanda ingredienser utan börjar naturligtvis med att köpa råa chokladbönor som du rostar själv.... ;)
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Haha, mnjaaah, det är nog smått overkill... Men jag tänkte köpa på mig fin-kakao i någon chokladbutik eller något. :)
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Njaa, jag håller mig till lagom overkill. :)

Lite overkill är alltid bra. Att resa till djungeln för att plocka egna kakaobönor till sin varma choklad kan man också göra, men det är way overkill.

Jag undrar om kakao tappar smaken på samma sätt som färdigrostat kaffe... Jag misstänker att det inte gör det. Annars borde det väl inte vara helt ovanligt att folk rostar sina egna kakaobönor, eller?:unsure:
 

martink78

Well-known member
Jag kollade upp det där med att rosta kakao för ett tag sedan och även om det går så är det mycket bökigare än att rosta kaffe, det räckte lixsom inte med att rosta, sedan är man tvungen att mala och pressa kakaon/kakaofettet ur bönorna och det krävde speciell utrustning. (dvs inte så tekniskt avancerad men det funkade t.ex. inte med en kaffekvarn för malningen)
Dessutom var det nått med rengöring av bönorna också, gjorde man det inte rätt så kunde det bli giftigt.. (fast man kanske kan köpa rengjorda.. ?)
 

Calobra

Alnö Kaffehus
Ompalompier kan allt om det där - fråga dem så kanske ni tillsammans kan deala fram en lösning.

Ompalompier.... kolla Kalle och Chokladfabriken med Jonny Depp så blir allt klart - Fantastisk film
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,674
Inlägg
155,761
Medlemmar
19,368
Senaste medlemmen
Manglund
Topp