latte art med nespresso

frasse21

New member
Har precis inskaffat mig en nespresso citz & milk maskin och undrar om det är möjligt att göra latte art med denna. Hade gärna skaffat mig en mer avancerad och bättre skapelse men studerande som jag är har jag varken råd eller tid. Har länge försökt mig på att skapa latte art med maskinen men inte fått något godtagbart resultat! Jag har testat med olika mjölksorter i mjölkskummaren (röd,grön,arlas latte art mjölk samt olika blandningar med dessa). Jag har också märkt att resultatet kan variera beroende på hur mycket mjölk jag använder! Så är det mig, mjölkskummaren eller kaffet det är fel på? Om ni lyckats beskriv gärna så nogrannt som möjligt hur ni gått till väga!

tack på förhand!
//frasse:)
 

hrbrun

Well-known member
Sök på "mjölkskumning" och du skall finna! DCs guide är bästa början, och sen antar jag att tuben svämmar över av latte art-klipp...
 

frasse21

New member
Sök på "mjölkskumning" och du skall finna! DCs guide är bästa början, och sen antar jag att tuben svämmar över av latte art-klipp...

har gjort det men hittar inget bra om just citiz % milk mjölkskummaren.

Nej du kan nog glömma att hälla latte art med mjölk från en automatisk skummare...

känner så med men tycker jag har fått till ganska bra skum några gånger men inte perfekt!
 

hrbrun

Well-known member
No offence, men det skum man får ur en helautomat är inte i närheten av det microskum man kan få till i en halvautomat.
 

Stefan Böna

Mr Microtext
...har fått till ganska bra skum några gånger...

Enligt min bok bör bra skum till latte-art vara ungefär som ovispad grädde i konsistens (kanske en anings, anings vispad) och helt utan synliga bubblor. Låter man sedan mjölken i kannan snurra runt ett tag (genom handledsrörelser) ska den bli slät och glänsande som sammet. Och helst av allt lika tjock i hela kannan; inget skumlock...

//Stefan (som börjar komma i närheten av bra mjölk mer konsekvent efter åratal av övande)
 

frasse21

New member
No offence, men det skum man får ur en helautomat är inte i närheten av det microskum man kan få till i en halvautomat.

jo, jag vet men eftersom inte tid och pengar finns så skaffade jag mig till en början en enklare maskin. Man kan ju alltid försöka i alla fall. Får bli en riktig sen när man blir äldre!

Enligt min bok bör bra skum till latte-art vara ungefär som ovispad grädde i konsistens (kanske en anings, anings vispad) och helt utan synliga bubblor. Låter man sedan mjölken i kannan snurra runt ett tag (genom handledsrörelser) ska den bli slät och glänsande som sammet. Och helst av allt lika tjock i hela kannan; inget skumlock...

//Stefan (som börjar komma i närheten av bra mjölk mer konsekvent efter åratal av övande)

ok, tack för den infon :) min har en förkärlek till att inte vispa all mjölk utan det finns nästan alltid lite mjölk som är nästintil ovispad. Får väl ändå försöka mig på att få fram lite latteart med min usla skummare! skam den som ger sig!
 

Zocca

New member
Är det enbart lattearten du är ute efter (dvs lite extra tid och arbete spelar ingen roll) och om du kan få till espresso med någorlunda crema med din nespresso så är mitt råd att skita i maskinens mjölkskummare. Värm istället mjölken på spisen och vispa den till mikroskum för hand.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,724
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp