Krups Espressia Premium?

Stefan Böna

Mr Microtext
Det kan nog inte sägas tillräckligt ofta, men en kvarn (med riktigt malverk; inte knivar) är både viktigare och bättre än en maskin. En helautomat må verka bekväm, men eftersom värmen aldrig blir riktigt bra tappar man många kaffen på vägen. Den helautomat jag hade från början funkade allra bäst med Monterivas Conquesta Brun och detta kaffe lirade inte alls när jag bytte till en semiautomat. Värmen...

Idag har jag en dubbelkokare och en ordentlig kvarn och skillnaden är rejält ordentlig jämfört med helisen. Jag kan inte annat än instämma med runeos inlägg! En ordentlig kvarn, en bryggtratt (gärna porslin), en vattenkokare samt riktigt bra kaffe och eventuellt en noggrann våg är allt som behövs för att ge ett fenomenalt kaffe! There's absolutely no denying that! :)

Maskin kan man alltid skaffa senare och funderar du på detta med latte-art finns det, mig veterligen, inte en enda helis som ger samma microskum som en semiautomat.

Lycka till vad du än väljer!

//Stefan (som inte för allt smör i valfritt landskap saknar påfundet pannarello)
 

MangeH

Well-known member
Där ser man!

Denna kanske är i absolut enklaste laget?
http://www.kaffecompagniet.se/kop.asp?art=100162

Om man därpå köper en bra kvarn det vill säga.

Eller borde jag satsa på en Gaggia eller Silvia direkt?

Är oerfaren, men väldigt ivrig på att lära mig!
Tack för svaren!

/R.

Ett bra alternativ kan vara att köpa en begagnad gaggia classic (eller silvia).
Du borde kunna hitta en classic i bra skick för runt 1500 kr.
(Ställ rätt frågor, be att få se hur den ser ut om man lossar silen och filterhållaren och kolla
så inte ångventilen läcker) samt att få smaka en kopp.
Om du senare känner för att byta upp dig får du nog ut de pengar du lagt på den
om du sköter om den så du gör ingen ekonomisk förlust.
 

RROWDY

Member
Nu har jag læst en hel del om Aeropress, och det blir en sån som bestælls!

Har en mokabryggare som just nu samlar damm, dags att børja anvænda kanske?

Tack før hjælpen! :)
 

runeo

Well-known member
Härligt och så klokt slut.
Använd uppåner metoden då du gör din dryck!
PS
Hoppas du inte skippar kvarnen. Den allra viktigaste komponenten.
Detta eftersom det yber-viktiga CO2 i malda bönor sticker snabbt då bönorna malts.
Läs här om varför jag slutade trolla och konstra med kaffet, och i stället snabbt malde, doserade, distribuerade, slätade och bryggde för att inte förlora det som ger crema och tigrering i espresson. CO2!
DS
 
Senast ändrad:

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,725
Medlemmar
19,366
Senaste medlemmen
Peter Bohmelin
Topp