Hejsan allihopa
Har köpt en begagnad Rancilio Silvia år 2010 med kvarn DF64 med Ssp sweet lab malverk.
Även installerat en pid, bytt till kvalitets korg med bottomless PF, väger alltid dos in och ut och tiden. Försöker satsa på 18g in och 36-40g ut på 28-30s med 94 grader.
Köper nyrostat espressobönor lokalt (2-4v gammalt) men nu börjar provat kafferosteriet koppars bönor. Mätt mitt statiska tryck till 9,8 bar så genom kaffepucken borde det vara -1 bar mindre dvs ca 8,8 bar.
Men tycker inte riktigt jag får till det smakmässigt. Smakar mest generic kaffe, dock fullt drickbart och OK men inga toner av tex choklad, sylt, nötter osv.
Kan någon rekommendera ett bra espressokaffe som ni lyckas med er Rancilio Silvia? Det ska vara hela bönor som även jag kan beställa via nätet då lämpligen
Tack på förhand
Har köpt en begagnad Rancilio Silvia år 2010 med kvarn DF64 med Ssp sweet lab malverk.
Även installerat en pid, bytt till kvalitets korg med bottomless PF, väger alltid dos in och ut och tiden. Försöker satsa på 18g in och 36-40g ut på 28-30s med 94 grader.
Köper nyrostat espressobönor lokalt (2-4v gammalt) men nu börjar provat kafferosteriet koppars bönor. Mätt mitt statiska tryck till 9,8 bar så genom kaffepucken borde det vara -1 bar mindre dvs ca 8,8 bar.
Men tycker inte riktigt jag får till det smakmässigt. Smakar mest generic kaffe, dock fullt drickbart och OK men inga toner av tex choklad, sylt, nötter osv.
Kan någon rekommendera ett bra espressokaffe som ni lyckas med er Rancilio Silvia? Det ska vara hela bönor som även jag kan beställa via nätet då lämpligen
Tack på förhand