Hål i påse. – panik! – telefonnummer?

liturgius

Well-known member
Efter att vid tidigare försök med Amadi & Sambucco från Bar Italia i Göteborg dragit de i särklass bästa shots hemma – dessutom ypperliga singlar – köpte nyligen min flickvän med sig tre kilo upp. Detta då det är de enda kvaniteter i vilka man kan få dem vakuumpackade.

Vid bönornas ankomst visar det sig dock till min förskräckelse att det är två hål i påsen. Inte ofrivilliga hål kan synas, utan två små luftkanaler längst upp. I panik täppte jag till dem och försökte få tag på telefonnumer till Bar Italia utan att lyckas. Till saken hör även att påsen ej han envägsventil. Den lilla doft som sipprade ut var dock lovande.

Har någon kloka råd i denna fråga? Eller telefonnumret till nämnda café? Jag bävar över att besitta tre kilo obrukbara bönor.
 

Tallinn

Well-known member
Påsar utan envägsventil har istället hål. Det är väl inte så vanligt längre men det förekommer och jag har druckit gott/utmärkt kaffe från påsar med hål.

Eftersom du ändå måste öppna påsen för att komma åt kaffet tror jag inte att det gör så stor skillnad med två små hål?
 

liturgius

Well-known member
Låter som ett synnerligen gammaldags system. Föreligger inte fara att bönorna allt för kraftigt oxiderar?

Nåja, kanske man får testa. Smakar de gummi blir det att hitta telefonnumret till caféet. Man är ju nojjig.
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Detta då det är de enda kvaniteter i vilka man kan få dem vakuumpackade.

Med hål i påsen har de en egen syn på "vakuumpackade".
(om de påstår att det inte är fel på påsen i alla fall).

3 kilo i en påse? Du får dricka kaffe som satan för att hinna med innan de börjar bli gamla. Tre separata enkilos påsar hade varit mycket mycket bättre, då hade ju de två sista kilona fått ligga väl förpackade ända tills man öppnar förpackningarna.

Som det är nu, så har du ju redan tre kilo i en öppen förpackning, efter 3-4 veckor så kommer du nog att märka av en tydlig försämring...:(
 

liturgius

Well-known member
3 kilo i en påse? Du får dricka kaffe som satan för att hinna med innan de börjar bli gamla.


Ja, som jag ser det är nog enda möjligheten att öppna påsen, använda en del och frysa in resten för långtidsförvaring.

Det är onekligen otympligt med de stora kvanititerna men alternativet är att köpa i vita papperspåsar i caféet och det är inte mkt bättre. Sedan vill jag ju gärna ha ett litet lager av denna utmärkta böna.
 

Forumstatistik

Trådar
14,674
Inlägg
155,764
Medlemmar
19,368
Senaste medlemmen
Manglund
Topp