Nu på morgonen lyckades jag få till en s k God Shot. Underbart. Det bästa är att jag faktiskt har koll på vad jag gjorde också. (Inte för att man lyckas få till en lika bra shot på ett tag, men jag kanske kan höja snitt kvalitén i alla fall)
1. Doserade dubbelfiltret fullt (struket).
2. Normal tampning (normal för mig alltså)
3. Flushade 24 cl
4. Väntade 28 sekunder
5. Extraktion på 23 sekunder
Resultat: Jämn, mellanbrun, tjock crema. Smakade ljuvligt!
Tyckte egentligen att jag hade filtret ute ur maskinen lite väl länge. Jag brukar flusha under tiden som jag doserar och tampar, men det gjorde jag inte den här gången.
Kaffet jag kör för närvarande är Crema Oro från Universal.
1. Doserade dubbelfiltret fullt (struket).
2. Normal tampning (normal för mig alltså)
3. Flushade 24 cl
4. Väntade 28 sekunder
5. Extraktion på 23 sekunder
Resultat: Jämn, mellanbrun, tjock crema. Smakade ljuvligt!
Tyckte egentligen att jag hade filtret ute ur maskinen lite väl länge. Jag brukar flusha under tiden som jag doserar och tampar, men det gjorde jag inte den här gången.
Kaffet jag kör för närvarande är Crema Oro från Universal.