goat å blandat vol1

goat

Well-known member
Så, då har jag hittat en i mitt tycke kanonblandning till capuccino som såklart fick heta "goat å blandat Vol1"
Har inte testat som espresso än eftersom jag mestadels dricker just cappu.

Testa gärna som espresso och berätta vad ni tycker!

"Goat å blandat Vol1"
40% Malabar
30% Santos
20% Exelso
10% Juncalito

goat
 

Stefan Böna

Mr Microtext
Ett till namnförslag: Goat & Blandat - Miscela Countdown

Du får väl labba lite till och ta fram en Miscela Final Countdown så småningom. :D

//Stefan (som blir mer och mer sugen på att rosta själv och slippa a-kassakaffena)
 

goat

Well-known member
Final countdown, ett utmärkt namn! Tack!

Är på g att beställa Daterra snart...

goat
 

Stefan Böna

Mr Microtext
Jag snor åt mig lite plats i denna tråd...

Idag fick jag för mig att rosta lite kaffe i ugnen. Köpte en halva uppdelad på 250 gram Malabar, 150 gram Colombia och 100 gram Kenya. Samtliga från Bergstrands och inköpta hos Casablanca mitt emot ICA Cityhallen i Örebro.

Det finns säkerligen bättre råkaffe än detta, men eftersom jag hade vägarna förbi och det inte blev så hiskligt dyrt (48 kronor) så... Underst i bilden finns J&Ns Rwanda Gatsinga som en liten referens...

SmyaqlXcD.jpg


Har blandat de tre sorterna enligt modellen 50/40/10 samt 50/20/30 där sorterna är Malabar/Colombia/Kenya. Har dock inte testat någon av dem utan tänkte låta dem vila en stund först.

Sedan vet jag inte om jag gjorde rätt, men jag följde GoKaffes instruktioner samt plockade lite info härifrån. Det var skoj och jag tror nog jag kan tänka mig att göra det igen. Sedan osade eller luktade det knappt något alls för mig. Beror det på bönorna själva? Jobbigast var nog alla dessa skal och att får bort dem...

//Stefan (som återkommer med smakrapport när underlag för dylik finnes)
 

goat

Well-known member
Grattis Stefan!
Klokt beslut att börja rosta hemma!
Har precis flyttat och försöker bli kompis med den nya ugnen, svårflörtad...

Körde en batch idag och fick till det bra. Testade att göra ett par cappu på de nyrostade och det smakade förträffligt fast jag vet att det kommer att smaka ännu bättre om ett par dagar eller så.

Angående skalen så brukar jag slå över de nyrostade bönorna i ett durkslag och gå ut och skaka om samtidigt som jag blåser bort skalen. Funkar alldeles utmärkt.

Kommer definitivt att bli en rostmaskin inom en snar framtid.

Har beställt 5 kilo bönor från The coffee collective i Köpenhamn så snart blir det å tokrosta! :coffee:

/Geten

Just ja, en sak bara. Passa dig för att köra Malabaren för länge, det blir mer som Annas pepparkakor än kaffe... Bättre att köra högre temp å kortare tid, se till att de blir ordentligt mörka.
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Hehehe, och den trippla filtreringen i syfte att insamla allt ner till mikroskopiska partiklar från de pergamentliknande externa skal som uppträder i varierande mängd fungerar utmärkt. :cool:

Och nu har jag en knut på tungan... (eller är det fingrarna?)
 

Dogbert

Active member
Ska det vara så? Eftersom jag är uppvuxen i närheten av Gävle, så är ju nyrostat kaffe en doft man minns...

Det kan skilja på böna och hur hårt man rostar. Men det jag tror kan spela in är att man inte märker av det så mycket eftersom det sker gradvis.
När jag rostar i ugnen tycker jag ibland att det inte lukter eller ryker så speciellt mycket, men kommer barnen hem efter att jag rostat brukar jag få höra att det luktar.

Kör man spisfläkten åker väl det mesta ut. Men det luktar ju från bönorna etc så att är man bekymrad över lukten så kan man ju se till att städa undan snabbt.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,724
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp