Gaggia Classic filterkorgar

Harry

New member
Hej.

Jag är en glad nybörjare med en ny Gaggia Classic där filterkorgarna enbart hade ett hål undertill, vad jag fattade så levereras inte classicen med dom vanliga korgarna längre utan bara med dessa korgar.

Jag svarvade bort underdelen på korgarna så jag fick ett vanligt filter, körde sedan en dubbel espresso på runt 10 sek, trots hårt pressat. är det så att maskinen har byggts om för att passa dessa filter (förr kom dom med vanliga filter vad jag läste) eller måste jag köpa nya riktiga filterkorgar för att få en bra espresso?
 

HE

Well-known member
Hej och välkommen! Har du någon bild på korgen och det du svarvat bort? Kan vara spännande att titta på. Att det rann igenom så fort trots att du pressat hårt kan nog bero på för grovmalet kaffe. Det kan också stöka om kaffet inte är tillräckligt färskt, om det var ett tag sedan det maldes. Eller alla dessa faktorer tillsammans.
En kvarn löser problemet då kan du ju ställa grovlek och även mala bönan precis innan du ska till och tillreda.

Som svar på din fråga om korgarna borde det ju gå lika bra som med de andra korgarna, dessvärre är jag inte säker.
 

Harry

New member
Hej och tack för ett snabbt svar.

Jag var visst lite otålig när jag skrev förut, testade inte tillräckligt, kaffet jag körde innan var några veckor gammalt och har stått infryst tills nu, köpte en burk Illy espresso nu (färdigmalen, har ingen egen kvarn än) pressade lika hårt igen, det blev det totalstopp istället, jag trodde inte kaffets ålder påverkade flödet i någon större utsträckning men det gjorde det visst.

till alla nyfikna så ser korgarna ut såhär numera
http://img534.imageshack.us/f/imag0020ci.jpg/
http://img708.imageshack.us/f/imag0021i.jpg/

Hålen verkar vara likadana som dom vanliga korgarna, om man kollar bilderna på sidan Henrik länkade till.

Jag har rett ut mina funderingar nu, kan avsluta med att säga till alla som funderar på att köpa en gaggia maskin, köp med ett par extra filterkorgar.
 

martink78

Well-known member
Färskheten påverkar massor, därför går det inget vidar att tro att man skall kunna öva med gammal kaffe för man får aldrig till det.. En annan viktig sak är doseringen, den gör också stor skillnad. Något som kan vara användbart om man har färdigmalet kaffe för då kan man enkelt reglera flödet via doseringen i stället för att justera kvarnen som ju är det vanliga.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,723
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp