fotogenicco
Well-known member
Sådär då har jag provat första rostningen, får se vad ni tycker, tycker kenyan blev kanske lite mörk, men däremot monsun malabar ser mer inbjudande ut, ja vad vet ja!?
Såhär gjorde jag, ställde ugnen på 210grader och körde igång kenyan (30 g), rostade den 14 ½ minut. Crackade efter 6 minuter, sedan vid tip 11-12 började det prassla, då väntade jag ytterligare tills de såg jämt svettiga ut, men sen när ja tog ut de jämförde jag med en Cafe vero 100% arabica och såg då att den var lite mörkade.
Efter det tog jag monsun malabar (170 g) på samma effekt, denna började cracka vid ca 8-9, därefeter blev det lite mörkare färg men tog mer tid (?) och vid ca 14 började det cracka lite smått bara, sedan körde jag den till 16 ½ minut och den ser jättefin ut i mitt tycke.
Nu undrar jag såhär, ser de ok ut, eller har jag bränt kenyan?
Fungerar denna blandning 30g kenya & 170g monsun malabar?
Vad göra nu? Låt de lufta utan lock i ett par dagar?
Lägga i glasburk? Lägga i nån plast påse direkt?
Ja alla tips är välkomna!
Mvh Nicholas
Såhär gjorde jag, ställde ugnen på 210grader och körde igång kenyan (30 g), rostade den 14 ½ minut. Crackade efter 6 minuter, sedan vid tip 11-12 började det prassla, då väntade jag ytterligare tills de såg jämt svettiga ut, men sen när ja tog ut de jämförde jag med en Cafe vero 100% arabica och såg då att den var lite mörkade.
Efter det tog jag monsun malabar (170 g) på samma effekt, denna började cracka vid ca 8-9, därefeter blev det lite mörkare färg men tog mer tid (?) och vid ca 14 började det cracka lite smått bara, sedan körde jag den till 16 ½ minut och den ser jättefin ut i mitt tycke.
Nu undrar jag såhär, ser de ok ut, eller har jag bränt kenyan?
Fungerar denna blandning 30g kenya & 170g monsun malabar?
Vad göra nu? Låt de lufta utan lock i ett par dagar?
Lägga i glasburk? Lägga i nån plast påse direkt?
Ja alla tips är välkomna!
Mvh Nicholas