AA
Skottjägare
Ciao!
Jag har ett problem som inte riktigt vill släppa.
Jag har kalibrerat in min kvarn att ge mej ca 5-6cl inkl. crema på 27-28 sekunder men jag får en bitterhet i min crema.
Tar jag bort koppen efter ca 15 sekunder så har jag en suverän liten espresso som har väldigt fin och komplex smak. Det måste alltså vara dom sista 12 sekunderna som spökar.
Det jag testat är följande:
Olika mailningar.
Tampat på lite olika sätt (olika tryck, NSEW, mellantamp...)
Justerat tempen/trycket (1.2bar/8.5-9bar just nu)
Färska och gamla bönor (dom jag har just nu är rostade 13/12 av Kontra i KPH)
Har ni något tips att ge?
Jag gissar själv på att min tampning eller distribution är källan till felet.
För några månader sedan så blev ca 75% riktigt goda och 23% supernice och 2% sög av mina 28 sekunders shot och jag inte ändrat något.
/AA
Jag har ett problem som inte riktigt vill släppa.
Jag har kalibrerat in min kvarn att ge mej ca 5-6cl inkl. crema på 27-28 sekunder men jag får en bitterhet i min crema.
Tar jag bort koppen efter ca 15 sekunder så har jag en suverän liten espresso som har väldigt fin och komplex smak. Det måste alltså vara dom sista 12 sekunderna som spökar.
Det jag testat är följande:
Olika mailningar.
Tampat på lite olika sätt (olika tryck, NSEW, mellantamp...)
Justerat tempen/trycket (1.2bar/8.5-9bar just nu)
Färska och gamla bönor (dom jag har just nu är rostade 13/12 av Kontra i KPH)
Har ni något tips att ge?
Jag gissar själv på att min tampning eller distribution är källan till felet.
För några månader sedan så blev ca 75% riktigt goda och 23% supernice och 2% sög av mina 28 sekunders shot och jag inte ändrat något.
/AA