För varm espresso med Gaggia Classic.

AndyCapp

Member
Har ett litet problem med min Gaggia Classic. Får ofta en alldeles för varm espresso som vid de tillfällen smakar ganska bränd.
Har läst lite om temperatursurf men inte riktigt fattat hur Gaggia användare tillämpar detta.
Hur ska jag gå tillväga för att slippa dessa "brända" skott?
 

Henrik

Administrator
Forumpersonal
Ånga

Ett klassiskt misstag är att maskinen är eller precis har varit i ångläge. Skummar du mjölken och sedan vill göra espresso måste du fylla kokaren med vatten för att få ner maskinen till espresso-temperatur. Kan det vara så att du har skummat mjölk precis innan du brygger espresso?
 

AndyCapp

Member
Tack för tipset.
Kör dock alltid igenom systemet efter skumning. Problemet är tyvärr inte kopplat till skumning eller ånga utan kommer liksom helt oregelbundet. Ibland kan de gå någon vecka mellan de "brända" skotten och ibland kommer de tätare. Har jag fått en för varm espresso och omedelbart efter gör en ny blir dom dock alltid bra.
 

Sörplarn

Active member
Ligger givaren utanpå kokaren på den maskinen? Isåfall kanske den inte ligger an ordentligt mot godset?
 

Forumstatistik

Trådar
14,667
Inlägg
155,721
Medlemmar
19,364
Senaste medlemmen
Knivmackan
Topp