stefanbo
Well-known member
Ni som hållit på mkt med manuella bryggmetoder, främst v60 och aeropress, hur kinkiga är ni med färskt kaffe?
Till espresso, som jag hållit på med ett bra tag nu, har jag bra känsla för om kaffet är för gammalt. Siktar oftast på max 2 veckor gammalt vid köpa av renaarabica-blandningar. Har dock fått för mig att det vid vid manuella bryggmetoder behöver vara ännu färskare, typ färskare än en vecka, för att man ska få fina smaker. Vad säger ni om detta? Är det som krävs purfärskt kaffe vid v60/aeropress eller är det jag som behöver öva mer? Jag tycker att jag inte fått till finaste smakerna utan istället en förvisso god och slät kopp men utan egentliga höjdpunkter.
Till espresso, som jag hållit på med ett bra tag nu, har jag bra känsla för om kaffet är för gammalt. Siktar oftast på max 2 veckor gammalt vid köpa av renaarabica-blandningar. Har dock fått för mig att det vid vid manuella bryggmetoder behöver vara ännu färskare, typ färskare än en vecka, för att man ska få fina smaker. Vad säger ni om detta? Är det som krävs purfärskt kaffe vid v60/aeropress eller är det jag som behöver öva mer? Jag tycker att jag inte fått till finaste smakerna utan istället en förvisso god och slät kopp men utan egentliga höjdpunkter.