Det här med att skumma mjölk

hne

Well-known member
Jag tycker mig haft svårt med En Svensk Ko-mjölk. Först två liter, sedan OK med Arla och sedan svårt med liter En Svensk Ko igen. Ska prova Skånemejerier härnäst och se om det diffar märkbart där också.

Edit: Det är skillnad. Två koppar delade ur samma trippelshot, samma mjölkkanna använd direkt efter varandra med mjölk ur samma kylskåp med samma förpacknings- och bäst före-datum men olika mejerier. Den bubbliga är En Svensk Ko Ekologisk mellanmjölk och den som inte är bubblig är Skånemejeriers/Hjordnära Ekologisk mellanmjölk.IMAG0771.jpg IMAG0772.jpg

Vad kan göra så stor skillnad?
 
Senast ändrad:

pe

New member
Nu på mitt nya jobb så har vi en espressomaskin, tror det är Gaggia Classic.
Har nu försökt kanske 3-4 gånger att få till en Cappuccino utan att lyckas. Och då att inte få ngn bra skum lr styrsel alls.

IMG_1811.jpg

Men nu börjar jag få igång det hela lite, eller vad tycker ni, hur ser den ut?
 

pe

New member
Den ser på tok för tjock ut pe. Var noga med hur länge du skummar, du letar efter en glansig yta.

Mm kände det i smaken också, grejen är att de 3 gångerna innan när jag försökt få skum så har det blivit väldigt vattnigt. Antar att i början så går man lite hejvilt å båda hållen.
Fast jag var ute efter att få mkt skum, och visst blev lite väl och det kändes som sagt i smaken, men var ändå väldigt gott iaf! :)
 

Roenbaeck

Well-known member
Det är skillnad på mjölk och mjölk. Till och med mellan två till synes identiska röd Arla kan den ena skumma jättebra och den andra bara bli stora bubblor som går sönder. Generellt tycker jag att ekologiska är svårare att skumma. Sedan jag gick över till Garants röda för ett år sedan har jag inte haft några problem med inkonsekvens, den har alltid skummat bra. Som nybörjare köpte jag Arlas Latte Art och jag tyckte att det var till hjälp att först bemästra den, innan jag gick vidare till "vanlig" mjölk.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,724
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp