Den perfekta bärkassen kaffe?

Tallinn

Well-known member
Den perfekta bärkassen kaffe skulle man ju kunna tänka sig att den var väldigt stor? Men i det här fallet så ska den kånkas med till Estland och kaffe är ju en färskvara så vi får nog hålla oss till 3-4 kilo...

Jag har lyckats övertala en kompis att ta med sig kaffe från Kaffemaskinen på söder. Ni som kan sortmentet där, vad rekommenderar ni? Ska ju vara både gott och intressant, gärna en mix med klara skillnader mellan sorterna och om det är varianter tillgängliga i mindre förpackningar, så att man kan få med sig fler sorter, är ju det bara en fördel!
 

arto

Well-known member
Åh vad roligt att få ge förslag.

Jag skulle ta några små påsar. För att få mer variation. Iaf några.

500 g De Sica.
500 g 5 Estate.

Det är arabicablandningar (så var det inte, se nedan!). Syrligare, och sådär fränare :D

250 g * 2 La Bomba
250 g * 2 Isola
250 g * 2 Bella
250 g * 2 Yirgacheffe

Dom två första är jättegoda, Bomban är suverän. Kraftigare kaffen.
Bella är lite mot De Sica-hållet (om jag kommer ihåg rätt, var länge sen jag fick smaka). Yirgacheffe är så annorlunda som det går. Så den blir rolig.

Summa 3 kg.

Lägg till 1 kg Mauro Concerto. Den är riktigt kraftig och bra. Lite mer sådär som baskaffe som funkar till det mesta tycker jag.

Summa 4 kg.
 

Tallinn

Well-known member
Vi tänker helt klart i samma banor! Jag var inne på att bara ta en av varje av de små 250g och lägga till en Danesi Oro eller en Doge, men det är ju nice att ha en påse till av nåt man gillade...

Varför Mauro Concerto istället för DeLuxen som tycks vara så poppis?
 

arto

Well-known member
Tycker De Luxe är bra med. Men Concerton gillar jag nog mer, dels för att jag tycker att den är lätt att få bra kaffen med, och sen så är den himla god med sin kraftfulla runda chokladighet :)
 

Tallinn

Well-known member
G-d vad du gör mig kaffetörstig! Din beskrivning av Concerto låter bara SÅ god! Men jag har redan druckit så mycket kaffe idag att nervbanorna känns alldeles speedade. Men bara EN espresso till... På Lavazza Grande Espresso, som är riktigt fin och ger en härligt rödbrun crema... *gone-to-andreja*
 

Tallinn

Well-known member
Så, nu var allt beställt, blev ganska nära Artos förslag:

Etiopisk Yirga
Monsun Malabar
Bella
La Bomba

Arcaffé Roma
5 Estate

Mauro DeLuxe

Kände att jag var tvungen att prova DeLuxen trots allt och Arcaffé Roma är en gammal favorit jag inte druckit på länge. Isola fick ge plats för Monsun Malabar på ren nyfikenhet. Sedan stannade jag på tre kg eftersom jag får besök i nästa månadsskifte och nog kan klara mig på tre kg tills dess...
 

treefinger

Well-known member
Fasen va fint.. rena julafton! Yirgan är bra fin.. kanske inte allt jämt.. men för att syyyyra till vardagen ibland så.
 

Tallinn

Well-known member
jepp, ska bli riktigt spännande, kompisen kommer med båten på onsdag morgon, då j-ar!
 

Tallinn

Well-known member
Så, några dagar sen är kassen framme! Någon trevlig människa på kaffemaskinen hade "avslöjat mig" från forumet och lagt med en 250 g De Sica extra, tackar så mycket!

Hade beställt en ny tamper med, en Impod Esclamativo och den är invigd nu ihop med La Bomba och båda får godkänt! Bara kört två enkla ännu men den channeling jag ofta råkade ut för med min mer konvexa tamper lyste med sin frånvaro och jag hoppas att det fortsätter så!

La Bomba är inte helt min typ av espresso men inte helt fel med en bit socker i. Utan var den lite knepigt obalanserad. Jag tar alltid en sipp utan socker först och med La Bomba funkade det inte alls.

Om en stund är det dags för ett par cappucci till mig och flickvännen, det ska nog kunna passa väldigt bra!
 

arto

Well-known member
Så, några dagar sen är kassen framme! Någon trevlig människa på kaffemaskinen hade "avslöjat mig" från forumet och lagt med en 250 g De Sica extra, tackar så mycket!

Hade beställt en ny tamper med, en Impod Esclamativo och den är invigd nu ihop med La Bomba och båda får godkänt! Bara kört två enkla ännu men den channeling jag ofta råkade ut för med min mer konvexa tamper lyste med sin frånvaro och jag hoppas att det fortsätter så!

La Bomba är inte helt min typ av espresso men inte helt fel med en bit socker i. Utan var den lite knepigt obalanserad. Jag tar alltid en sipp utan socker först och med La Bomba funkade det inte alls.

Om en stund är det dags för ett par cappucci till mig och flickvännen, det ska nog kunna passa väldigt bra!

Jag tror att Bomban smakar godast när den extraheras något kallare än "genomsnittet". Så prova att extrahera lite kortare tid efter flushen :) Det är en kaffe som jag aldrig haft hemma men druckit hos Dunne och där smakar den alltid super. Med mjölk kan den nog bli trevlig :)

Hoppas du hittar rätt med alla olika blandningar :)
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,725
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp