Dagens middag

robbowan

Well-known member
Stekte laxfiléer med lite salt, peppar, örter.

Vispade ur pannan med lite vatten. Snabbfräste fänkål och shallotenlök. Körde i lite mjölk, tillsatte creme fraiche, pesto, Tenessee Sunshine och smör och mixade.

Sedan i pannan igen, lät lite räkor bli varma och serverade med grönsaksbuljongkokt matvete.
 

robbowan

Well-known member
Idag blir det enkelt... En murkelpaté och sedan lite blandat kallskuret (fänkålssalami, serrano, felino, en timjansmanchego bl a) lite oliver och ett gott bröd med lite olivolja, balsamico och ett rödvin (ej bestämt).
 

hne

Well-known member
köttfärssås, pasta, keso. köttfärssås, pasta, keso. köttfärssås. ost. Baka ugn 25min. Lasagne!
 

robbowan

Well-known member
Larjo: Det är förtvivlat svårt att få tag på en schysst Caesarsallad i Sthlm. Det känns som att alla restauranger som har en kycklingbit och en majobaserad dressing i salladen kallar´den för "Caesar".
 

Calobra

Alnö Kaffehus
Gick på pizzerian och tryck-åt en Hawaiipizza med grabben då vi upptäckte att vi kom en timme för tidigt till fotbollsträningen.
 

Calobra

Alnö Kaffehus
...Och sen väntade frun med Bävergryta hemma. Fast efter att ha provat bäver två gånger nu har vi enats om att det gör vi aldrig igen.
 

hne

Well-known member
Toast med finhackad tomat, rödlök, vitlök och basilika
Tagliatelle med ostsås med zucchini och bacon
Äppelpaj med vaniljsås och ett rieslaner-dessertvin

Blir nog en koffeinfri espresso på det...
 

staffan karlsson

Well-known member
min favvoklassiker går åt det italienska hållet. enkel bra pasta som "underkokas" i fiskbuljong o rikligt med salt, möjligen med lite olivolja på innan servering.

vill man lyxa till det så kan man ha ett par tomatskivor vid sidan om. och om man ska lyxa till det ÄNNU mer, en stor jäkla köttbit (la fiorentina?)på det. det hela ska ju självklart avslutas med en mörk o fin espresso,,, ja dvs, när ungarna har lagt sig..
 

FabianP

Well-known member
Idag blev det Puerco Pibil, enligt Lisa aka Matälskarens recept:
http://matalskaren.taffel.se/2010/06/22/recept-ytterst-ortodox-puerco-pibil/

Grymt bra med en beordrad tomatsallad och nybakat bröd! Gav mig dessutom en anledning att gå in i en mycket trevlig kryddbutik vid Möllevångstorget, Malmö. Det enda med receptet, är att det inte direkt kan anklagas för att falla under "Man tager vad man haver". Mexikanska advokadoblad?! :huh:
Sammantaget, rekommenderas det varmt! Så även Lisas blogg, hon är som ett rakblad vass.

/Fabian

PS. På matfronten, så var det jordgubbskris bland handlarna på Möllevångstorget idag. Allt har tydligen mognat samtidigt, vi köpte 45liter svenska jordgubbar för 300kr! Nu är allt sylt, beräknas räcka till nästa sommar. :) DS.
 

robbowan

Well-known member
Egna patatas bravas med färsk chorizo från Hötorgshallen med en salsa caliente och aioli samt "kryddiga" morötter. Blir en enkel Guigal Cotes-du-Rhône till.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,667
Inlägg
155,722
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp