Piroger
Member
Hoj
Som absolut nybörjare på denna nivå av kaffeframställning har jag några undringar.
Har nyss blivit ägare till en nästan ny Gaggia Classic och köpt en ny Mini Moca 203.
Har lurkat en tid här på forumet och lärt mig förhållandes mycket men stöter trots detta på de del problem.
Har med stort nöje läst tråden med de nyblivna ägarna till Silva/rocky och deras inkörningsproblem, blir därför lite förvånad när jag ganska snart dvs.efter 5-8
shots hittar rätt extr.tider, men trots att jag jobbat med 3 sorters kaffe upplever jag en beska i kaffet som inte skall finnas där och så plötsligt idag
bubblar det ur pipen ( heter det väl inte) och kaffet och creman är plötsligt
mörkare, från ljusn choklad till mörk, och inte fullt lika besk, vad hände?
Upplever att jag tampat lika.
Kör med bräddfullt i filtret, uppvägt till 18 g
varm maskin, minst 30 min
samma malningsgrad, rimlig extr.tider
FAN, vad skulle jaf in på detta forum för, det har kostat mig flera tusingar
jag borde vid min ålder lärt mig hur jag funkar!! Har fullt upp med Cigarrsamling,whiskyprovning/samling och hojåkning mm.
Ursäkta, hamnar lite OT här men jag undrar varifrån kommer den oönskade beskan ifrån. Och sen den kanske viktigaste frågan, om nu ena foten har fastnat i kaffesumptträsket, hur gör man då, sätter man ner nästa fot för att komma upp eller riskerar man då att fastna för alltid ????????
Som absolut nybörjare på denna nivå av kaffeframställning har jag några undringar.
Har nyss blivit ägare till en nästan ny Gaggia Classic och köpt en ny Mini Moca 203.
Har lurkat en tid här på forumet och lärt mig förhållandes mycket men stöter trots detta på de del problem.
Har med stort nöje läst tråden med de nyblivna ägarna till Silva/rocky och deras inkörningsproblem, blir därför lite förvånad när jag ganska snart dvs.efter 5-8
shots hittar rätt extr.tider, men trots att jag jobbat med 3 sorters kaffe upplever jag en beska i kaffet som inte skall finnas där och så plötsligt idag
bubblar det ur pipen ( heter det väl inte) och kaffet och creman är plötsligt
mörkare, från ljusn choklad till mörk, och inte fullt lika besk, vad hände?
Upplever att jag tampat lika.
Kör med bräddfullt i filtret, uppvägt till 18 g
varm maskin, minst 30 min
samma malningsgrad, rimlig extr.tider
FAN, vad skulle jaf in på detta forum för, det har kostat mig flera tusingar
jag borde vid min ålder lärt mig hur jag funkar!! Har fullt upp med Cigarrsamling,whiskyprovning/samling och hojåkning mm.
Ursäkta, hamnar lite OT här men jag undrar varifrån kommer den oönskade beskan ifrån. Och sen den kanske viktigaste frågan, om nu ena foten har fastnat i kaffesumptträsket, hur gör man då, sätter man ner nästa fot för att komma upp eller riskerar man då att fastna för alltid ????????