Jag köpte ett paket Baristamjölk häromdagen, men 1,5 liter mjölk senare har jag ännu inte lyckats få något bra skum med det.
Jag har en Gaggia Classic, ångröret är "förlängt" med innerdelen av en Saeco Panarello (i princip bara en förlängning och mindre hål, inga andra konstigheter). Med vanlig standardmjölk och mellanmjölk har jag inga problem alls att få fram fint mikroskum.
Att få upp skumvolymen med baristamjölken är heller inga problem, men att sedan virvla ihop skummet med resten av mjölken går bara inte, hur jag än försöker. Det har bara resulterat i otaliga koppar med någon slags café au lait med ett tunt skumlock istället för en god cappucino.
Fel teknik, fel utrustning eller fel mjölk?
Jag har en Gaggia Classic, ångröret är "förlängt" med innerdelen av en Saeco Panarello (i princip bara en förlängning och mindre hål, inga andra konstigheter). Med vanlig standardmjölk och mellanmjölk har jag inga problem alls att få fram fint mikroskum.
Att få upp skumvolymen med baristamjölken är heller inga problem, men att sedan virvla ihop skummet med resten av mjölken går bara inte, hur jag än försöker. Det har bara resulterat i otaliga koppar med någon slags café au lait med ett tunt skumlock istället för en god cappucino.
Fel teknik, fel utrustning eller fel mjölk?