bitme
Active member
Har en liten fundering kring luftfuktighet och hur bönorna trivs som bäst i sin påse. Jag har märkt att redan efter någon vecka efter öppnad 1kg påse så känns bönorna inte lika "fuktiga" och tycker mig kunna se/smaka resultatet av detta då jag extraherar. Det är inte alls lika tjockt som när man precis har öppnat en ny fräsch påse Mauro.
Så, till frågan. Ska jag köpa en luftfuktare för kaffebönor eller blåsa in lite ånga i påsen eller helt enkelt dricka upp ett kilo kaffe i veckan!? En humidor för kaffebönor vore inte dumt, kanske man kan använda cigarrhumidor med 65-74% luftfuktighet? Alternativet är ju att köpa mindre påsar, men just nu sitter jag "fast" med en låda Mauro DeLuxe 1KG's påsar. Dessutom är ju halva nöjet att ställa frågor här på forumet
Så, till frågan. Ska jag köpa en luftfuktare för kaffebönor eller blåsa in lite ånga i påsen eller helt enkelt dricka upp ett kilo kaffe i veckan!? En humidor för kaffebönor vore inte dumt, kanske man kan använda cigarrhumidor med 65-74% luftfuktighet? Alternativet är ju att köpa mindre påsar, men just nu sitter jag "fast" med en låda Mauro DeLuxe 1KG's påsar. Dessutom är ju halva nöjet att ställa frågor här på forumet