Americano....

_Dave_

Active member
Har länge kört med cappuccino till frukost och trivs med det. Men de få gånger som mjölken är slut så tar jag som princip en espresso istället. Börjar uppskatta den rena smaken mer och mer. Men det som har blivit som en vana är att om det blir bara ett ok shot (och jag inte har tiden/orken att göra en till) så häller jag bara i vatten och kör på det som en Americano. Tycker att det oftast blir bättre, då det jämnar ut smakerna och man känner inte lika väl det dåliga med shotten. Har inte tänkt över vanan för än idag, då jag fick till en bra shot och bestämde mig för att göra en americano iaf av den. Blev ju riktigt gott (såklart). Så kom då på mig själv att jag tycker att americano står under espresso och drop coffee i finhetsrang. Känner nu igen detta? Och nu min följdfråga : Finns det någon mer detaljerad konst med americano (liksom med drop coffee och espresso) som jag har missat. För just nu tar jag bara en shot och häller på hett vatten...
 

_Dave_

Active member
Förtydliganden: Jag har alltså ingen andledning till att tycka americano ska vara under espresso i "rang". Vill bara se om det är fler här som (omedvetet eller medvetet) ser det på samma sätt.
 

Stefan Böna

Mr Microtext
Americano kom ju till eftersom jänkarna tyckte espresson var för kraftig, när de kom till italien under WWII och då hälldes hetvatten i för att spä ut de.

För mig så är alla kaffedrycker jämställda. De enda invändningar jag har om "familjen" är instantkaffe och att värma avsvalnat kaffe i mikron.

Häller man vattnet först och kaffet ovanpå kallas det Australian Black, har jag för mig, men en Americano är en espresso ovanpå vilken man slår hett vatten. Personligen gör jag gärna mina Americano på doppio.

//Stefan (som dricker det mesta i kaffeväg, men avböjer mikrovärmt och instant)
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,667
Inlägg
155,722
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp