Har länge kört med cappuccino till frukost och trivs med det. Men de få gånger som mjölken är slut så tar jag som princip en espresso istället. Börjar uppskatta den rena smaken mer och mer. Men det som har blivit som en vana är att om det blir bara ett ok shot (och jag inte har tiden/orken att göra en till) så häller jag bara i vatten och kör på det som en Americano. Tycker att det oftast blir bättre, då det jämnar ut smakerna och man känner inte lika väl det dåliga med shotten. Har inte tänkt över vanan för än idag, då jag fick till en bra shot och bestämde mig för att göra en americano iaf av den. Blev ju riktigt gott (såklart). Så kom då på mig själv att jag tycker att americano står under espresso och drop coffee i finhetsrang. Känner nu igen detta? Och nu min följdfråga : Finns det någon mer detaljerad konst med americano (liksom med drop coffee och espresso) som jag har missat. För just nu tar jag bara en shot och häller på hett vatten...