Sage Barrista Touch - Lågt tryck?

SageBlom

New member
Hej,

Jag har en Sage barrista touch som är cirka 4 år. Har innan gjort gott kaffe, kopp efter kopp men nu var det ett tag sen jag använde den flitigt.

Mitt problem är att första koppen varje dag blir perfekt, 18g i pucken och 35-36 gram ut i koppen på 28 sekunder. Samt det viktigaste - väldigt gott kaffe!

Vill jag göra en till kopp direkt efter är det som att den inte orkar pressa vattnet genom portafiltret och blir bara lite droppar och cirka 8 gram i koppen. Låter även lite ansträngt när vattnet slår av efter mina inställda 28 sekunder. Startar jag en ny brygg direkt efter rinner kaffet igenom rätt bra men smaken blir inte toppen.

Någon som har en tanken kring detta fel och vad jag kan göra för att åtgärda det? Tar även gärna emot förslag på vart jag skulle kunna lämna in maskinen om det är vad som krävs. Men lättare saker kan jag nog klara själv :)

Tusen tack på förhand!
 

Jonken

Well-known member

Det kan också ha med temperatur att göra och att du får med gamla rester av malt kaffe till den första koppen.. Men prova det där först, alternativt att hålla inne bryggknappen tills kaffet börjar flöda (men det kräver finare malning än vad som kanske går att få med den inbyggda kvarnen)
 

SageBlom

New member
Tack, jag har testat motsvarande men har inte riktigt samma knappar på min maskin som är touch, men upplever inget annat resultat även om jag kör en "tom" kopp i mellan för att verkligen säkerställa att inget finns kvar i maskinen/portafiltret.
 

Jonken

Well-known member
Jaha, läste lite slarvigt. Hmm, Touch kanske inte har manuell pre-infusion? En av de bättre funktionerna i 'Express'.
Skulle inte vara helt förvånande om det är något tekniskt fel på maskinen.

För att kontrollera att det inte är för hett bryggvatten dvs. bara ånga som pumpas ut i början av det andra skottet, kan du testa utan portafiltret i efter att du har bryggt det första.. men då borde en 'tom' kopp ha hjälpt. På vilket sätt låter det ansträngt?

För att utesluta kvarnen: spara den första dosen malet kaffe och brygg den som andra kopp istället. Helst bör du kontrollera att du doserar lika mycket varje gång med hjälp av våg och använda något för att distribuera kaffet, t.ex. WDT.
 

SageBlom

New member
Tror inte att den har det.
Ska kolla det en extra gång men känslan är att vattnet flödar som det ska men inte riktigt kommer upp i tryck och därför inte lyckas pressa igenom pucken.

Första koppen blir som sagt perfekt och inget konstigt ljud.
Efter bryggningen av kopp 2 är klar kommer ett påsande ljud, lite likt ljudet när man vrider av korken på en flaska bubbelvatten.

Varje kopp tillverkas med vägning i all steg så det ska inte vara något problem.
 

Forumstatistik

Trådar
14,692
Inlägg
155,833
Medlemmar
19,378
Senaste medlemmen
Esraa
Topp